Copyright © 2014 by Nvvve-Anuuda   •   All Rights reserved   •
HET NIEUWE KENTEKEN VAN NVVVE
Inleiding

Na lang zoeken en bestuderen van verschillende mogelijkheden werd contact genomen met de heer Jozef Van Herck, Adjudant (Bd) van het vroegere TCC/RP Semmerzake. Tijdens zijn actieve periode in TCC/RP ontwierp Jozef een kenteken voor de lokale IBE (Instalatie Beveiligingseenheden). Waarvan hier het resultaat. Tijdens mijn opzoekingswerk i.v.m. het naslagwerk: Historie VVE-UDA 1946-1996, kwam ik in contact met Jozef. Deze laatste stuurde mij het ontwerp op ter illustratie voor het boek. Enige maanden terug, toen ik de fotogalerij van de "Historie" herwerkte, plaatste ik het kenteken, weliswaar bewerkt, als inleidende foto.
Evolutie en ontwerp
Origineel ontwerp door Jozef Van Herck              Bewerkte versie door Eric Van Heuverswyn
Bewerkte versie door de firma                                  Eerste ontwerp door de firma
Het ontwerp van Jozef begon mij in die mate te interesseren om er een nieuw ontwerp van te maken voor de vereniging. Na de nodige contacten met bepaalde firma's en uiteraard de schriftelijke toelating van de originele ontwerper, om het kenteken te mogen enerzijds aanpassen en anderzijds gebruiken als officieel kenteken van de vereniging. Ik moet toegegevn dat ik daar met brio ben in geslaagd, zoals u zelf kan zien.
Ontwerp en uiteindelijk resultaat door Eric Van Heuverswyn
Voorstelling van het kenteken

Het kenteken werd ontworpen op bestaande basis van alle R.A.F. Squadron insignes met weliswaar de Belgische Koningskoon bovenaan. de buitenste achtergrond, de lauweren en de binnenste cirkel vormen onze nationale driekleur. In deze binnenste cirkel staat bovenaan "BELGIAN AIR FORCE" en onderaan de afkorting van onze vereniging "NVVVE - ANUDA". De centrale cirkel, dat tevens als basis dient voor het eigenlijke kenteken, is luchtmacht-blauw met daar bovenop een zilveren Air Commando kenteken. De scroll onderaan heeft een witte achtergrond met daarop de leuze van de VVE - UDA "INVINCIBILES ET RECTI". De uitvoering van het geheel werd handgeborduurd in zilver en gouddraad. Dit kenteken is enkel bestemd voor de leden en werd in beperkte oplagevervaardigd.
 
                                                                                                                                                             © Eric Van Heuverswyn