US Carbine
Caliber .30 M1
Ref: Small Arms of the World by Smith & Smith
In pagina gebracht door Eric Van Heuverswyn
Algemeenheden

Een karabijn werd gedefinieerd als een kort geweer, in het algemeen met een looplengte korter dan 56 cm

In Principe werden de karabijnen vroeger beschouwd als zijnde een typisch wapen voor de cavalerie dat werd opgeborgen in een zadeltas.

Uitzonderingen waren Italië en Spanje waar karabijnen de bewapening uitmaakten van Grenstroepen en politie en niet voor militaire doeleinden bestemd was.

Het Amerikaans karabijn M1 was het eerste wapen in het algemeen voor militair gebruik en afgeleid van de hierboven gegeven definities, dat een licht wapen met korte loop - maar met zijn eigen patroon en met geen onderling verwisselbare onderdelen met de US M1 (Garand) geweer. Tijdens de experimenten en testen uitgevaardigd door “The Ordonance Department” in 1940 werd het vergrendelingsysteem van Winchester met zijn korte terugslag geselecteerd. Gedeeltelijk door zijn degelijk vergrendelingsysteem, die goed lijkt op dat van de Garand en het recupereren van de gassen werd het model van Winchester 1940 het standaard wapen bij uitstek.

Het karabijn werd ontworpen om het pistool, in gebruik door de onderofficieren, speciale troepen en compagnie commandanten te vervangen.


Technische kenmerken


     (1) Kaliber: .30 Carbine M1

     (2) Gewicht: 2,750 kg

     (3) Lengte: 0,90 m

     (4) Mikinrichting: kantelbare gevechtsopzet

     (5) Werking:

          Door gebruik van de vrijgekomen gassen. Half automatisch (later vol automatisch).

     (6) Voeding:

          Magazijn van 15 of 30 patronen, geschranst


© Eric Van Heuverswyn
Copyright © 2014 by Nvvve-Anuuda   •   All Rights reserved   •